Известие

Collapse
No announcement yet.

Чаткане от багажника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Чаткане от багажника

Преди известно време ходих на диагностика и споменах на човека ,че имам вакум в резервоара и той реши да тества някакъв клапан който трябвало да премахва този вакум. Та въпросният клапан го намерихме до акумулатора в багажника с още две черни неща изглеждащи като филтри или нещо такова ,и диагностика го разглоби тоя клапан да чуе дали работи. Клапанът беше ОК и върна всичко на мястото му ,но вакума си остана. (И сега по темата вече) от тогава от там се чува едно леко чаткане като от часовников механизъм и то само при подаване на газ (на свободна чаткането го няма) и мисля ,че спира на определени обороти ,но не съм сигурен (може просто да не го чувам след 3000 оборота от шума на ДВГ-то). Чудно ми е дали диагностика е прецакал нещо? Ако някой знае от каде е тоя шум и как да го премахна да казва ,че взе да ме дразни вече
    Last edited by mochko1; d.m.y г., 15:56.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Fiat Bravo II 1.4 90hp
    sigpic
    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Някакви предположения ???
    Fiat Bravo II 1.4 90hp
    sigpic

Comment

брат и моита докато вурвеше ми правеше голям вакум на резервара ........ ама нямаше време да проверя от какво е ......... но според мен мойе да е от самата капачка на резевара ..... тя трябва да има клапанче

Comment

Тя капачката си има клапанче но само всмукателно навън не пуска. А това което трябва да неутрализира тоя вакум е едно клапанче в багажника до акумулатора и мисля ,че от там някаде също се връща неизгорелият бензин в резервоара или по точно изпаренията на неизгорелият бензин.
        П.П. Днеска усетих ,че чаткането го има само при натискане на педала на гаста ,дори и на скорост надоло по баира чаткането го няма !?!
        Fiat Bravo II 1.4 90hp
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
          Тя капачката си има клапанче но само всмукателно навън не пуска. А това което трябва да неутрализира тоя вакум е едно клапанче в багажника до акумулатора и мисля ,че от там някаде също се връща неизгорелият бензин в резервоара или по точно изпаренията на неизгорелият бензин.
          П.П. Днеска усетих ,че чаткането го има само при натискане на педала на гаста ,дори и на скорост надоло по баира чаткането го няма !?!

здрасти колега и при мене го усетих теч дни тва леко 4аткане като от 4асовников механизъм,преди тва се чудих какво е ама сега ми светна ,нчкой знае ли как се оправя или дали изобщо може ада фиксне
          sigpicALFA ROMEO GTV 2.0/159 K.C./1996

Comment

Това да не е за вентилацията на резервоара? Т. е. за рециркулация на бензиновите изпарения?
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
              Това да не е за вентилацията на резервоара? Т. е. за рециркулация на бензиновите изпарения?
              Точно това е ,но незнам какви движещи се части има там ,че да издават този звук !?!
              Айде някои да каже какво им в багажника на GTV-то ,какво представляват тея двете черни работи ,мен лично ми изглеждат като филтри да не би да е горивната помпа ???
              Fiat Bravo II 1.4 90hp
              sigpic

Comment

лошото е, че подребата при ГТВ-то и Спайдера е различна на тези механизми.

Фаза 2 нямат и филтър...поне не се сменя, то си е филтър-помпа и като тръгнееее...сменяш.

Фаза едно си има филтър за смяна обаче... поне по каталог.

Сигурно от помпата нещо издава звук....
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Working...
                X